KLM schrapt vluchten na uitblijven akkoord

Luchtvaartmaatschappij KLM schrapt in de eerste weken van mei meerdere vluchten als gevolg van het uitblijven van een cao-akkoord. Dat heeft een woordvoerder van KLM bevestigd na berichtgeving van vakbond FNV Cabine.

Volgens de luchtvaartonderneming is het niet mogelijk om nog enkele weken door te praten zonder vluchten te schrappen. In de nieuwe cao wordt onder meer extra productiviteit verlangd van het personeel. Zonder een akkoord zullen daardoor vluchten naar nieuwe bestemmingen als het Canadese Edmonton tot nader order worden uitgesteld.

KLM en de vakbonden zijn al langer in overleg over nieuwe cao-afspraken. Onder meer het gegeven dat de luchtvaart­maatschappij bij zijn voorstel blijft om weer een jaar de nullijn te hanteren en personeel vraagt atv-dagen (arbeidstijdverkortings­dagen) in te leveren is tegen het zere been van de bonden.