Kunstenfestival Calamartes schiet uit de startblokken

Op de stadscampus van de Universiteit Antwerpen is de zevende editie van Calamartes van start gegaan, een cultuurfestival georganiseerd door en voor studenten, maar ook voor buurtbewoners.

Na een bonte stoet door de Antwerpse studentenbuurt werd vanmiddag in een authentieke spiegeltent in het Hof van Lier officieel de aftrap gegeven van het festival, in aanwezigheid van onder meer rector Alain Verschoren, associatievoorzitter Robert Voorhamme en schepen van Onderwijs Claude Marinower (Open VLD).

Op het programma staan onder meer de Belgische band Willow, een elixirproefavond, maar ook een comedy-avond met William Boeva. "Voor de rest is er morgen een poetry slam, wordt woensdag met TD Pensionné het contact met bewoners van het nabije zorgcentrum verzorgd en is er op donderdag de jazzavond", zegt student Elke Mets, festivalverantwoordelijke van UNIFAC, de overkoepelende studentenorganisatie.

Opvallend zijn ook de workshops over sushi, middeleeuws koken of het marmeren van papier. Het festival duurt nog tot en met 20 maart.