Ontex investeert 45 miljoen euro in nieuwe Franse fabriek

Ontex gaat zijn fabrieken in Noord-Frankrijk samensmelten. De Belgische luierfabrikant investeert 45 miljoen in een nieuwe vestiging in Dourges en Noyelles-Godault, gelegen tussen de bestaande sites in Arras en Wasquehal. In 2016 en 2017 zal de productie geleidelijk verhuizen naar de nieuwe vestiging. Banen verdwijnen er niet.

Ontex heeft het plan vandaag aan de personeelsvertegenwoordiging voorgelegd. "De nieuwe vestiging maakt het Ontex mogelijk zijn productie-apparaat te moderniseren om Franse en internationale klanten nog beter te bedienen alsook de werkomstandigheden te optimaliseren", luidt het. De hergroepering omvat zo'n 350 banen. Het investeringsbedrag van 45 miljoen euro gaat naar gebouwen, logistiek en nieuwe machines. In september wordt volgens de planning de eerste steen gelegd.

Vorige week raakte bekend dat de investeringsmaatschappij GBL van de Waalse miljardair Albert Frère een belang van 7,39 procent heeft genomen in Ontex. De luierfabrikant begon ooit als familiebedrijf in België, maar heeft nu 15 productiefaciliteiten in twaalf landen. De groep telt ruim 5.000 werknemers en draait een omzet van meer dan 1,4 miljard euro.