Ouders kamperen aan Panoramaschool in Halle om kind in te schrijven

Aan de Panoramaschool in Halle kamperen enkele ouders al sinds vrijdagavond om hun kind in te schrijven. De inschrijvingen gaan wel pas donderdag van start.

Een aantal ouders hadden tenten opgetrokken aan de schoolpoorten buiten. De school zelf wilde de ouders pas na het carnaval van afgelopen weekend toelaten in de turnzaal, maar met het koude weer konden ze al sneller binnen slapen.

"Ik had liever iets anders gedaan, maar de plicht roept", zegt Wendy Vastenavondt die haar zoon wil inschrijven. "Vroeger waren de inschrijvingen in het begin van de week en dan begon het kamperen het weekend ervoor. Maar nu is het een week kamperen en da's enorm lang. Er moet maar een iemand beginnen te wachten aan de schoolpoort en dan volgt de rest snel."