Ryanair zet eerste stap naar trans-Atlantische vluchten

De raad van bestuur van Ryanair heeft het licht op groen gezet voor de lancering van trans-Atlantische vluchten. Vooraleer het zover komt, moet de maatschappij wel nog op zoek gaan naar geschikte vliegtuigen. De directie kreeg alvast toestemming om onderhandelingen op te starten met de verschillende fabrikanten van langeafstands­vliegtuigen.

Topman Michael O'Leary heeft er nooit een geheim van gemaakt dat Ryanair in de toekomst ook verre vluchten aan goedkope tarieven wil aanbieden.

De raad van bestuur heeft nu dus de schema's goedgekeurd die moeten worden gevolgd vooraleer zo'n langeafstandsvluchten gelanceerd kunnen worden. Volgens Ryanair zijn de plannen om trans-Atlantische vluchten te beginnen een onderdeel van haar groeistrategie de komende vijf jaar. De Ierse lagekostenmaatschappij bestudeert in een eerste fase de vluchten tussen een tiental Europese en Amerikaanse steden.

De eerste lijndiensten zouden ten vroegste over vier tot vijf jaar tijd kunnen plaatsvinden. Het meest waarschijnlijk lijkt nu dat Ryanair gaat praten met Airbus en/of Boeing over een gepast langeafstandsvliegtuig.

Meest gelezen