Verdachte van zuuraanval Delhaize wordt morgen uitgeleverd

De verdachte van de zuuraanval op een poetsvrouw van Delhaize wordt morgenvoormiddag door de Franse politie uitgeleverd aan ons land. Dat meldt het Brusselse parket. De man zal in de namiddag worden verhoord. Wellicht wordt hij dan in de loop van de avond voor de onderzoeksrechter geleid.

Op 20 februari gooide een man zuur in het gezicht van een poetsvrouw aan de Delhaize op het Antwerpse Zuid. De dader sloeg na de aanval op de vlucht. Later bleek dat de man al sinds begin december werd opgespoord, nadat hij de supermarktketen had proberen af te persen.

Een kleine twee weken geleden werd een verdachte opgepakt in Frankrijk. De 42-jarige man uit Amsterdam werd opgemerkt bij een routine wegcontrole door de Franse politie in de buurt van Parijs. Bij een doorzoeking van zijn voertuig waren elementen gevonden "die de man kunnen linken aan de oplichting ten aanzien van Delhaize en de zuuraanval in Antwerpen", aldus het parket toen.