VSOA: "Algemene staking momenteel niet aan de orde"

Voor de liberale overheidsvakbond is een algemene staking, zoals beslist door de socialistische overheidsvakbond, momenteel niet aan de orde. Dat zegt secretaris-generaal Henk Herman.
Archieffoto

ACOD besliste tot een algemene staking in de openbare sector op 22 april, uit protest tegen de bezuinigingen in de openbare sector en de aanvallen op de pensioenen en statuten van de ambtenaren. De vakbond hoopt de twee andere vakbonden daarin mee te krijgen.

Het directiecomité van de liberale overheidsvakbond VSOA boog zich vandaag over de stakingsplannen. "Een algemene staking is momenteel niet aan de orde. We houden ons aan wat beslist is in algemeen vakbondsfront", aldus Herman. Donderdag 19 maart organiseren de bonden een militantenconcentratie in Brussel.

Een algemene staking volledig uitsluiten doet de vakbond niet. "We sluiten het niet uit. Het is een ultiem wapen dat niet te pas en te onpas moet worden gebruikt. We zullen eerst de in vakbondsfront besliste acties evalueren, daarna zien we wel", zegt Herman. Als het tot een algemene staking komt, moet dat liefst in algemeen vakbondsfront beslist worden, vindt de VSOA.

Meest gelezen