"Ik wil zo mijn relatie redden"

Voor de ene een griezel, voor de andere een romanticus. In ieder geval verdeelt Azel Prather Jr uit Glendarden, Maryland, gebruikers van sociale media, nadat hij zich tot de fondsenwervingssite GoFundMe gewend had om geld in te zamelen voor een zeer specifiek doel. Hij wilde koste wat het kost zijn vriendin vergezellen tijdens "Spring break", de vakantieperiode in de VS waar jongeren, vooral in zwembroek en bikini, alle remmen losgooien.

Vriendin Marissa, 22, plande immers om met haar vrienden deze vakantieperiode door te brengen in het zonnige Miami. Dat zat Prather blijkbaar hoog: "Als je ook maar enkele verhalen kent over Miami, dan weet je dat ze niet zonder begeleider naar daar kan afzakken."

Om geld in te zamelen, schakelde hij GoFundMe in: "Ik zou het heel erg vinden mocht hetgeen we hebben door wat zand en zon in het gedrang gebracht wordt. Geef wat je aan geld kan geven om mijn relatie te redden."

Op sociale media vormden zich snel twee uitgesproken groepen. Aan de ene kant werd hij omschreven met termen als controlefreak en stalker. Het feit dat hij zijn vriendin niet vertrouwde, voorspelde volgens hen sowieso niet veel goeds. Prather zou zich alleen maar belachelijk maken met deze actie. "Ronduit pathetisch", was een veel gemaakte reactie.

Toch waren er ook die vonden dat beiden zelf moesten beslissen hoe ze hun relatie aanpakten. En die zijn actie wél lief vonden, omdat het een uiting was van zijn sterke liefde voor haar.

Dankzij de (wereldwijde) aandacht raakte het vliegtuigticket van Prather snel betaald en zakte hij uiteindelijk met zijn vriendin af naar Miami. Intussen blijft hij beweren dat hij het allemaal uit liefde deed: "Geen enkele oceaan zal me tegenhouden om bij haar te zijn."

lees ook