Bejaarde "pestkoppen" krijgen in beroep zwaardere straf

Het bejaarde koppel uit Ninove, dat vorig jaar werd veroordeeld voor pesterijen in de buurt, heeft in beroep een zwaardere straf gekregen. Het Gentse hof van beroep veroordeelde het koppel tot 7 maanden cel met uitstel, in eerste aanleg kregen ze elk 3 maand voorwaardelijk.

Het koppel tachtigers werd gedagvaard voor jarenlange pesterijen van de buurt. Het ging om onder meer een radio die te luid stond, rolluiken die op- en neergelaten werden, een putdeksel dat luid werd neergeklapt, het achtervolgen van kinderen met een riek,...

Volgens de advocaat van het koppel ging het om "pietluttigheden" en was er ook geen moreel opzet om de buurt te pesten. Maar volgens de buurt deden al die factoren samen de emmer overlopen. "Het is de combinatie van alles die overlast veroorzaakt en de rust van de buurt verstoort."

Heel wat buurtbewoners stapten daarom naar de rechtbank. In eerste aanleg kreeg het koppel 3 maand met uitstel, maar het koppel ging in beroep. Het hof achtte de feiten nu opnieuw bewezen en veroordeelde het koppel tot een gevangenisstraf van 7 maanden met uitstel voor 5 jaar.