Chuck Norris geeft stemadvies voor verkiezingen in Israël

De Amerikaanse acteur Chuck Norris heeft in twee filmpjes op het internet zijn steun uitgesproken aan Likoed-leider Benjamin Netanyahu. In Israël vinden er vandaag verkiezingen plaats en de huidige premier kan alle steun gebruiken om in het zadel te blijven.

De Amerikaanse acteur Chuck Norris heeft de Joodse kiezers die vandaag kunnen deelnemen aan de verkiezingen in Israël geadviseerd om te stemmen op Benjamin Netanyahu van de regerende Likoed-partij.

Norris mag niet meestemmen, maar alle Israëlische staatsburgers die niet in Israël wonen, mogen wel hun stem uitbrengen. In twee filmpjes op het internet roept de acteur uit "An eye for an eye", "Mission in action" en "The delta force" op om voor Netanyahu te stemmen.

De leider van de Likoed-partij heeft Chuck Norris op microblogsite Twitter bedankt voor de steun aan zijn campagne.

Benjamin Netanyahu gaf twee weken geleden nog een speech in het Congres in Amerika. Hij deed dat op uitnodiging van de Republikeinse oppositie. Chuck Norris is een actief lid van de Republikeinse partij.