Crevits zet islamleerkrachten in tegen radicalisering

Er komt een groep islamleerkrachten die in Vlaamse scholen gaan spreken om een tegengewicht te bieden voor het discours van radicalisering. Dat heeft minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) afgesproken met de Moslimexecutieve.
BELGA/WAEM

Een team van 15 à 20 ervaren leerkrachten moet in scholen een tegengewicht bieden voor het discours van radicalisering. Eerder richtte de minister al een aanspreekpunt op waar leraren en directies terechtkunnen met vragen over radicalisering. De leerkrachten zullen vooral in scholen waar geen islamleraar is, gaan praten met de leerlingen.

De minister zal ook een rondetafelgesprek organiseren met moslimleerkrachten zodat zij kunnen aangeven waar zij nood aan hebben.

Minister Crevits stelt de maatregel straks in Parijs voor op een vergadering met Europese ministers van Onderwijs over de rol van het onderwijs in de strijd tegen radicalisering. Samen zullen ze bespreken wat er gedaan kan worden om te vermijden dat jonge moslims radicaliseren.