Doek valt voor filmfestival Kotteekoer

Na 17 edities houdt Kotteekoer, het zomerse filmfestival in Dilbeek, het voor bekeken. Aan de traditie komt een einde omdat er onvoldoende vrijwilligers zijn om het project te trekken.
Kotteekoer-avond in Schepdaal (archieffoto)

De afgelopen jaren was dinsdagavond tijdens de zomervakantie steevast Kotteekoer-avond in Dilbeek. Op die avonden stelden vrijwilligers van onder andere de cultuurraad, jeugddienst en cultuurcentrum Westrand een groot scherm op op een originele of unieke plek in Dilbeek voor een openluchtfilm in thema.

Er waren films te bekijken in het lege zwembad van Dilbeek, aan het skatepark, aan gemeentepleinen, in bossen en parkjes, in de kinderboerderij, op een golfterrein of in het rusthuis.

Vaak werden aangepaste hapjes en drankjes aangeboden en was er een initiatie in het thema van de film. Zo leerden sommige bezoekers er de eerste kneepjes van het golfen of het hengelen.

Aan die traditie komt dit jaar dus een einde. "De cultuurraad had nog budget vrijgemaakt voor dit jaar, maar Westrand en de jeugddienst lieten verstaan dat het project door een gebrek aan vrijwilligers nog moeilijk te trekken viel. Er mee verder gaan was dus niet meer haalbaar", zegt schepen van Cultuur Diane Van Hove.

Toch zullen er deze zomer normaal nog enkele films in de openlucht te zien zijn. "Elke dinsdagavond in juli en augustus zal de binnenkoer van de Kasteelhoeve worden opengesteld voor evenementen, we hopen daar ook enkele films te vertonen. Al zijn dat voorlopig nog maar ideeën", aldus Van Hove.