Galapagos en Janssen Pharmaceutica verbreken alliantie

Het Mechelse biotechbedrijf Galapagos heeft de alliantie met Janssen Pharmaceutica stopgezet. Tot dat besluit zijn beide bedrijven gezamenlijk gekomen, luidt de persmededeling. Galapagos en Janssen Pharmaceutica werkten samen op het gebied van ontstekingsziekten.

Galapagos en Janssen Pharmaceutica gingen in 2007 met elkaar in zee. Janssen Pharmaceutica kreeg daarbij een optie op de wereldwijde commerciële rechten voor bepaalde interne programma's van het biotechbedrijf. De samenwerking met Janssen heeft drie klinische moleculen opgeleverd.

Galapagos kreeg van Janssen tijdens hun alliantie minstens 35 miljoen euro uitbetaald. Door het beëindigen van de samenwerking, krijgt Galapagos alle rechten terug voor een geneesmiddel-in-ontwikkeling, een selectieve autotaxin remmer.