Jamar raamt begrotingsinspanning op 1 miljard euro

Minister van Begroting Hervé Jamar (MR) raamt dat de regering tijdens de aanstaande begrotingscontrole op zoek moet naar één miljard euro. Dat zegt hij in Le Soir.

Het monitoringcomité levert de regering donderdag alle nodige gegevens met het oog op de begrotingscontrole. Nu al raamt Jamar de inspanning op één miljard euro. "Onder voorbehoud van de definitieve gegevens van het comité, en zonder een nieuw beleid op te starten, is momenteel sprake van een globale inspanning in de orde van één miljard euro", zegt Jamar.

De inspanning moet zich volgens de minister richten op de openbare uitgaven. "In een land waar de openbare uitgaven oplopen tot 55 procent van het bruto binnenlands product, moet in ieder geval de druk van de openbare uitgaven verminderd worden", zegt hij nog. Zo komen volgens Le Soir lineaire besparingen op het personeel, werkingskosten en investeringen in beeld.

Meest gelezen