Kanye West is headliner op Glastonbury Festival

De Amerikaanse rapper Kanye West sluit de vierde festivaldag van het Glastonbury Festival in Groot-Brittannië af op zaterdag 27 juni. West treedt daarmee in de voetsporen van Jay Z, die in 2008 als eerste hiphopartiest ooit een festivaldag van het event mocht afsluiten.

De organisatoren van Glastonbury Festival hebben aangekondigd dat de Amerikaanse rapper Kanye West op zaterdag 27 juni de derde festivaldag zal afsluiten. Foo Fighters is op vrijdag de headliner.

Het is de eerste keer dat Kanye West op de festivalweide in Glastonbury zal staan. De rapper meldt dat hij bijzonder "opgewonden" is over het op til zijnde optreden in Glastonbury.

Kanye West treedt in de voetsporen van Jay Z, die in 2008 headliner was op het event. Jay Z pareerde toen de kritiek van Noel Gallagher op zijn hoge plaats op de affiche door laconiek een stukje "Wonderwall" van Oasis in zijn set te smokkelen.

Glastonbury Festival vindt deze zomer plaats van 24 tot 28 juni. De komende editie van het grootste festival van Groot-Brittannië was in oktober in minder dan een half uur tijd uitverkocht.