Reed vrachtwagenchauffeur opzettelijk 5 fietsers omver?

Het gerecht in Dendermonde laat onderzoeken of een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Temse opzettelijk vijf fietsers heeft omvergereden. Naar eigen zeggen voelde de man "een drang om hen aan te tikken" met zijn vrachtwagen. Een gerechtspsychiater moet nu zijn geestestoestand nagaan.

De ongevallen vonden plaats in de buurt van Sint-Niklaas, de slachtoffers waren tienermeisjes of jonge vrouwen. Bij een van die ongevallen liep een 16-jarig meisje 3 gebroken ruggenwervels op. De politie startte een onderzoek en kwam zo uit bij nog meer slachtoffers. 2 maanden daarvoor was in Sint-Niklaas ook al een 18-jarig meisje aangereden door een vrachtwagenchauffeur. En in mei vorig jaar werd in Stekene een 36-jarige vrouw het slachtoffer van een ongeval.

De trucker gaf tijdens zijn verhoor toe dat hij ook in die 2 gevallen de aanrijder was. Ruim een maand vóór zijn bekentenis verklaarde een gerechtspsychiater de vrachtwagenchauffeur nog toerekeningsvatbaar, maar de rechtbank twijfelt nu en heeft bijkomend onderzoek gevraagd, onder meer door een nieuwe psychiater.