Topman NMBS-dochterbedrijf Eurostation ontslagen

De topman van het NMBS-dochterbedrijf Eurostation, Herwig Persoons, is ontslagen. De laatste jaren trok Eurostation almaar vaker naar het buitenland, en dat is niet naar de zin van de NMBS-topman Jo Cornu en minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR).

Cornu is samen met minister van Mobiliteit Galant bezig met een grondige doorlichting van de zwaar verlieslatende NMBS. De focus ligt onder meer op het kluwen aan NMBS-dochters, waarvan een belangrijk deel zich toelegt op stationsontwikkeling en vastgoedprojecten nabij stations.

Een daarvan is Eurostation, die onder meer lange tijd plannen had om in India stationsbuurten te ontwikkelen. Dat Eurostation almaar vaker naar het buitenland trekt, zint NMBS-topman Jo Cornu en minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) niet. Buitenlandse activiteiten zijn volgens hen geen kerntaak van de NMBS. Dat Herwig Persoons, topman van Eurostation, nu moet opstappen, is volgens De Tijd dan ook wellicht gebeurd onder impuls van Cornu.