Twee Nederlandse militairen sterven bij crash helikopter in Mali

In Gao, een regio in het noorden van Mali, zijn twee Nederlandse militairen omgekomen bij een helikoptercrash. Het gecrashte toestel is een Apache-helikopter die deel uitmaakt van de VN-missie in Mali.
AP2006
Archieffoto

De slachtoffers zijn een 30-jarige kapitein en een 26-jarige eerste luitenant. De helikopter stortte vanmiddag tijdens een oefening neer. Het Nederlandse ministerie van Defensie gaat uit van een ongeluk, maar de zaak wordt nog onderzocht.

Heel Nederland is "diep geraakt" door het incident, reageert de Nederlandse premier Mark Rutte.

Bij de vredesmissie in Mali zijn militairen uit meer dan twintig landen betrokken. Nederland levert zo’n 450 man, vier Apache-helikopters en drie Chinook-transporthelikopters, meldt de Nederlandse omroep NOS.

De blauwhelmen van de VN staan in voor het herstel van de veiligheid en stabiliteit in Mali. Het noorden van het land is onstabiel door islamistische rebellen.