Twee politieagenten gewond bij ontploffing in centrum van Gent

In het centrum van Gent is er een gasfles ontploft in een studentenpand in de Jacob Jordaensstraat. Twee politieagenten liepen daarbij tweedegraads brandwonden op, maar ze verkeren niet in levensgevaar. Intussen lijkt de situatie onder controle.

De politie had een melding gekregen van een brand en rookontwikkeling in een studentenkot. Twee agenten van het COPS-team, dat bij de lokale politie instaat voor gevaarlijke oproepen, waren als eerste ter plaatse.

Toen ze het pand binnengingen, ontplofte een gasfles. De twee politiemensen werden met zware brandwonden in het gezicht en op de armen overgebracht naar het ziekenhuis. Ze verkeren niet in levensgevaar. Niemand anders raakte gewond, de studenten uit het pand waren eerder geëvacueerd.

De Jacob Jordaensstraat en enkele aanpalende straten zijn voor alle veiligheid afgesloten voor het verkeer. Ondertussen lijkt de situatie onder controle.

De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door roofingwerken die bleven smeulen, waardoor de gasfles oververhit raakte. Twee studentenkamers zijn voorlopig onbewoonbaar door de ontploffing.