Unicef en WHO starten massale vaccinatiecampagne in Vanuatu

Unicef en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) starten met een massale vaccinatiecampagne in Vanuatu. Het archipel in de Stille Oceaan bevindt zich na de doortocht van cycloon Pam in een noodtoestand, dat in combinatie met de lage vaccinatiegraad en een recente uitbraak van mazelen noopt de organisaties tot maatregelen.
Copyright [c] 2008 xinhua All Right Reserved

De eilandenarchipel Vanuatu likt zijn wonden na de verwoestende doortocht van cycloon Pam. Het blijft nog altijd erg moeilijk om een juist beeld te krijgen van de omvang van de schade die cycloon Pam heeft aangericht. Door de cycloon bevindt het land zich in een noodtoestand en daarenboven is er een recente uitbraak van de mazelen geweest. Doordat de vaccinatiegraad er erg laag is, gaan Unicef en de WHO nu starten met een massale vaccinatiecampagne.

"Zes teams worden ingezet om zoveel mogelijk kinderen te vaccineren in de bereikbare delen van hoofdstad Port Vila," zegt dokter Karen Allen van Unicef in een persbericht. "Santo en Port Vila krijgen een hoge prioriteit aangezien er vroeger al een groot aantal gevallen van mazelen werd vastgesteld." Eind deze week worden nog zes extra teams ingeschakeld. Naast vaccinatie zullen zij ook zorgen voor de verdeling van vitaminesupplementen en muskietennetten voor de bescherming tegen malaria.