Van de Velde treft minnelijke schikking in zaak Intimacy-keten

Het Belgische lingeriebedrijf Van de Velde heeft een minnelijke schikking getroffen in de zaak van de Amerikaanse keten Intimacy rond een vermoedelijke inbreuk op de FACTA (Fair and Accurate Credit Transactions Acts), de wetgeving die bepaalt welke kredietkaartdetails op een kassaticket mogen worden vermeld.

Van de Velde werd vorig jaar in februari door een iemand aangeklaagd, waarmee nu een regeling getroffen werd. Dit moet wel nog worden goedgekeurd door een Amerikaanse rechtbank, wat nog enkele maanden kan duren, laat het bedrijf weten in een persbericht. Van de Velde verwacht geen materiële impact op de financiële situatie van de groep.

De lingerieproducent boekte vorig jaar een winst van 2,5 miljoen euro. Hiermee lag het resultaat 92,2 procent lager dan in 2013, te wijten aan de volledige afschrijving van de Intimacy-keten.