Verkoop Hertel-aandelen Sofinim levert Ackermans & van Haren 85 miljoen op

De Antwerpse investeringsgroep Ackerman & van Haren (AvH) krijgt 85 miljoen euro cash nadat durfkapitaaldochter Sofinim zijn aandeel in de multidisciplinaire dienstverlener Hertel heeft verkocht aan Altrad.
Jonas Roosens

Sofinim had een aandeel van 47,5 procent in Hertel. Het bedrijf besliste om zijn participatie met NPM Capital te verkopen aan Altrad. Volgens het persbericht zal de transactie een positief effect van 85 miljoen euro hebben op de cashpositie van AvH. Dit zal leiden tot een beperkte meerwaarde voor het bedrijf, luidt de mededeling.

Altrad neemt Hertel nu over, al blijft Hertel Offshore in het bezit van Sofinim en NPM Capital. De activiteiten zullen onder een nieuwe naam worden voortgezet.

Altrad en Hertel zullen samen een jaaromzet draaien van 1,6 miljard euro. Ze stellen ongeveer 17.000 mensen te werk.