Verstoppertjes-evenement in Antwerpen-Centraal afgeblazen

"In overleg met de lokale politie van Antwerpen en de NMBS is besloten om het evenement 'Verstoppertje in Antwerpen-Centraal' te annuleren", zo laat Jasper Blindeman weten. Hij is de student die eind vorige week anoniem een evenementenpagina daartoe had opgezet, als "ludiek protest" tegen een vakbondstaking. Duizenden mensen gaven aan mee te komen spelen.

Eerder liet de Limburgse student in Antwerpen ook al weten dat het niet haalbaar was om met een massa volk veilig verstoppertje te spelen. De actie was daarom bedoeld als ludiek protest tegen stakingen, zoals de socialistische overheidsvakbond op 22 april plant, en die mogelijk ook het spoorverkeer treffen. Het evenement bleef nog wel online staan en telde intussen meer dan 13.000 zelfverklaarde aanwezigen.

Vanmiddag heeft Blindeman, die de politieke inslag intussen al had verwijderd en daardoor uit de anonimiteit wou treden, het evenement officieel geannuleerd.

"Het is onmogelijk om dergelijk evenement op zo'n grote schaal veilig te laten verlopen. Ik ben overweldigd door het grote aantal mensen dat zich op 'aanwezig' heeft gezet. Ik kan echter niet de veiligheid van deze mensen en buitenstaanders garanderen", laat hij weten. Hij zegt daarom dat hij niet verantwoordelijk is voor mensen die eventueel wel opdagen. "It was only a joke", besluit de student.