VLM Airlines vliegt opnieuw Kanaal over

Luchtvaartmaatschappij VLM Airlines gaat opnieuw over het Kanaal vliegen. Vanaf 23 april wordt er een dagelijkse verbinding ingelegd tussen Antwerpen en de Engelse havenstad Southampton, zo heeft VLM aangekondigd.

VLM ging in 1993 van start met een verbinding tussen Antwerpen en London City Airport, maar die verbinding staat tegenwoordig op naam van CityJet.

Vanaf 23 april zullen er opnieuw VLM-toestellen over het Kanaal vliegen, zegt ook COO Steve Blair. De nieuwe verbinding met Southampton, van 1 uur en 25 minuten, sluit aan op de eerder aangekondigde lijn Antwerpen-Hamburg. "Zo zijn de havens van Antwerpen, Southampton en Hamburg voortaan ook via de lucht met elkaar verbonden", klinkt het in een persbericht. "Deze drie bestemmingen zijn belangrijke havensteden, toonaangevende zakencentra met een internationale reputatie en toeristische trekpleisters."

VLM Airlines, dat eind vorig jaar door het management werd overgenomen, vliegt momenteel alleen tussen Antwerpen en de Zwitserse stad Genève. Er werden daarnaast al heel wat verbindingen aangekondigd die in april of mei worden opgestart: Hamburg-Rotterdam, Londen Luton-Waterford en Waterford-Birmingham, en vier bestemmingen vanuit Luik (Avignon, Nice, Bologna en Venetië).

De luchtvaartmaatschappij vliegt met twaalf Fokker 50-toestellen. Die zouden worden aangevuld met Russische Sukhoi Superjet-vliegtuigen, maar die deal is uitgesteld tot eind 2016.