7 doden en 40 gewonden bij zelfmoordaanslag in Afghanistan

Bij een zelfmoordaanslag in Lashkar Gah, de hoofdstad van de zuidelijke Afghaanse provincie Helmand, zijn 7 mensen om het leven gekomen en 41 mensen gewond geraakt. Dat is vernomen van plaatselijke ambtenaren.

Een zelfmoordterrorist liet zijn met explosieven geladen bestelwagen in de lucht vliegen nabij een wooncomplex waar zich de woning van de proviciegouverneur bevindt, aldus viceprovinciegouverneur Mohammad Jan Rasolyar en een politiebron.

Volgens Rasolyar zijn er 7 burgers gedood en 41 gewond. Onder de gewonden is provinciewoordvoerder Omar Zhawk.

De aanslag viseerde volgens de vicegouverneur een seminarie van politici, mensen uit het maatschappelijk middenveld en journalisten omtrent mensenhandel en ontvoeringen.

De taliban hebben via Twitter de aanslag opgeëist. De provincie Helmand is een van hun bolwerken.