"Als het lukt met nieuw K3, gaat dat ongelooflijke kick geven"

Zes, zeven maanden geleden: van dan al dateert de beslissing over het afscheid van K3. "We hebben maandenlang een groot geheim met ons meegedragen en nu zijn we blij dat deze zware last van onze schouders is gevallen", zegt Studio 100-topman Gert Verhulst.

Het afscheid van K3 is minutieus voorbereid, en zo vreemd is dat niet. "Eigenlijk praten wij al over stoppen vanaf het eerste jaar", zegt Gert Verhulst in "Reyers Laat". "Dat kwam constant ter sprake: dat succes, zou dat blijven duren? Hoe lang gaan we dat nog doen?"

Wie heeft dan uiteindelijk beslist om er net nu toch de stekker uit te trekken? "Niemand specifiek en voor mij doet dat er ook niet toe", zegt Verhulst. "Het belangrijkste is dat ze tot een consensus zijn gekomen en dat iedereen dacht: ja, nu is het moment."

"Nooit een noemenswaardig conflict: dat is haast een wonder"

Zestien jaar heeft K3 het uitgezongen. Dat de meidengroep al die tijd even succesvol is gebleven en voortdurend met nieuwe dingen op de proppen kwam (films, musical,...), is op zich al indrukwekkend. "Ze hebben dingen gedaan die geen enkele Vlaamse groep hen ooit heeft voorgedaan", zegt Verhulst.

Even opmerkelijk is dat het tussen de drie dames nooit tot een noemenswaardig conflict is gekomen. "Dat is haast een wonder, want die meisjes zijn vaak dag in dag uit bij elkaar geweest."

Zowel de drie afscheidnemende zangeressen als Gert Verhulst hopen dat K3 blijft bestaan in een nieuwe constellatie. "Wij zouden dat allemaal wel heel prettig vinden, ja", zegt de topman.

"We moeten daar niet flauw over doen: K3 is een belangrijke pijler voor Studio 100. Maar tegelijk is het een onwaarschijnlijke uitdaging om het succes te proberen verderzetten met drie andere meisjes. Als dat lukt, gaat dat een ongelooflijke kick geven."