"Brusselse regering neemt radicalisering niet ernstig"

De Brusselse afdeling van de N-VA vraagt dringend screening naar radicalisering bij Brusselse overheidsbedrijven. "Een lid van de Brusselse regering is overtuigd van de aanwezigheid van radicalisering binnen Net Brussel en de MIVB maar vindt het niet nodig om daarover duidelijk te communiceren en actie te ondernemen", meldt Brussels N-VA-parlementslid en fractieleider Johan Van den Driessche.

In een radio-interview over afvalbeleid liet PS-staatssecretaris Fadila Laanan zich tussendoor ontvallen dat zij ervan overtuigd is dat er binnen Net Brussel en de MIVB een probleem van radicalisering is. "Onrustwekkend", zegt Van den Driessche in een persbericht, "Door op die luchtige wijze over zulke ernstige feiten te communiceren geeft de staatssecretaris aan dat zij het probleem bij bedrijven waarmee elke burger en bezoeker van dit stadsgewest dagelijks in contact komt niet ernstig inschat."

De Brusselse afdeling van de N-VA vraagt dan ook dringend een screening naar radicalisering bij de Brusselse overheidsbedrijven als de MIVB en Net Brussel. "Blijkbaar moeten er eerst ernstige incidenten plaatsvinden voor de Brusselse regering meer doortastendheid toont", klinkt het.