"Ik heb zo'n fantastisch werk en ik leef zó graag"

Herman van Veen staat vanavond in de Arenbergschouwburg in Antwerpen om ook met het Belgische publiek zijn 70e verjaardag te vieren. "Ik heb nog steeds het wonderlijke paradoxale gevoel dat het allemaal nog moet beginnen."

De Nederlandse cabaretier en theatermaker werd afgelopen zaterdag 70. Het werd een feestje met zijn familie én het publiek. Ook vanavond in Antwerpen wordt hij gefêteerd, o.a. met een boek van Herman Selleslags, die Van Veens carrière in foto's vastlegde.

Van Veen mag dan 70 zijn, hij voelt zich nog altijd zeer energiek en boordevol levenslust. "Ik heb het genetische geluk dat ik nog geen beperkingen ervaar. Niet in het denken, niet in het bewegen, niet in het ondernemen", zei hij in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Ik weet dat er een eind aan komt, maar ik kijk daar niet naar uit. Ik vind het leven te geweldig. Ik heb zo'n fantastisch werk en ik leef zó graag. Wat mij betreft mag dit blijven duren."

In tegenstelling tot andere oudere artiesten die vooral teren op vroegere successen, is Van Veen nog voortdurend bezig met nieuwe dingen. "Je zult in mijn voorstellingen niets vinden dat ouder is dan drie jaar", zegt hij. "Ik zing en vertel wat me nu bezighoudt. Vanavond in de Arenberg zal dat niet anders zijn."

Bekijk hier het verjaardagsinterview van "Het Journaal" met Herman van Veen.