Akkoord over sociaal plan Blokker in Nederland

Blokker is met de vakbonden een sociaal plan overeengekomen voor de Nederlandse werknemers die worden ontslagen bij de winkelketen. Bij de onderhandelingen kwam een akkoord in hoofdlijnen tot stand. Volgens de directie van Blokker voorziet dit onder meer in "een goede financiële vergoeding voor ontslag, het volgen van een opleiding, juridische bijstand en financieel advies".

Blokker kondigde in februari een grote reorganisatie aan in Nederland. Daarbij zouden aanvankelijk 440 arbeidskrachten worden ontslagen. Later werd dat aantal als tegemoetkoming aan de bonden verlaagd naar 390. Verder dan dat wilde het bedrijf niet gaan.

Blokker kampt met dalende omzetten bij onze noorderburen. De vijfhonderd eigen winkels en honderd franchisewinkels trekken minder publiek en klanten besteden minder.