Amerikaanse regering zwijgt in alle talen over zege Netanyahu

Het is oorverdovend stil in het Witte Huis na de verkiezingsoverwinning van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Ook nu nog heeft Amerikaanse regering niet gereageerd op het resultaat van de parlementsverkiezingen in Israël. De relatie tussen Obama en Netanyahu is de laatste tijd zeer gespannen.

Het is verrassend stil in het Witte Huis over de verkiezingsoverwinning van Benjamin Netanyahu in Israël. Ook het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verspreidde nog geen enkele mededeling over het thema. Volgens Amerikaanse media wilde minister van Buitenlandse Zaken John Kerry, die voor het nucleair overleg met Iran in Zwitserland is, voorlopig geen commentaar geven.

De relatie van de Amerikaanse regering met Netanyahu is zeer gespannen, onder meer omdat Israël zich op ramkoers bevindt met het Westen wegens de onderhandelingen met Teheran. Ook dat Netanyahu in volle verkiezingsmodus op uitnodiging van de Republikeinen kwam spreken in het Amerikaanse Congres, werd hem door Obama en co niet in dank afgenomen.