AZG: "Aanval met chloor op Syrisch dorp"

Bij een aanval met chloor in het noordwesten van Syrië zijn maandag zes doden gevallen en zeventig mensen vergiftigd. Dat blijkt uit rapporten van Syrische dokters die in de regio werken en die contact hadden met Artsen Zonder Grenzen (AZG).

"Er werden helikopters gezien die vaten losten, waarbij een verstikkend gas vrijkwam toen ze de grond raakten. De aanval gebeurde rond de stad Sarmin die onder controle staat van de rebellen in de regio van Idlib", klinkt het.

Artsen Zonder Grenzen ondersteunt het hospitaal van Sarmin waar de gewonden behandeld werden, en kreeg rapporten van de doden en de gewonden. "De aanval met chloor op een dorp en zijn inwoners toont nogmaals aan dat het Syrische conflict geen limieten kent.", zegt dr. Mego Terzian, voorzitter van AZG.

De slachtoffers kregen zuurstof en een behandeling om hun longen te verwijden en de pijn van hun brandwonden te verlichten.

Het hospitaal in Sarmin is een van de medische structuren in het ontoegankelijke conflict dat AZG ondersteunt. De organisatie geeft donaties van geneesmiddelen en medische voorraden aan gezondheidscentra die nog operationeel zijn.