Buzz Aldrin gaat Superman achterna, in Stonehenge

"Sinds gisteren worden we overstelpt met vragen of de foto echt is. En ja, de foto ís echt", zegt Jessica Trethowan van het Engelse Erfgoed. Hiermee doelt ze op de opmerkelijke foto die Buzz Aldrin online heeft gezet.

Op de foto zien we de tweede mens op de maan poseren op de site van Stonehenge. Als een volleerde Superman scheurt hij zijn vest open en richt hij zijn blik naar de kosmos. Ter hoogte van zijn borst staat deze boodschap gedrukt: "Get your ass to Mars."

Met zijn kleine stunt dringt Aldrin erop aan om een bemande ruimtemissie naar de rode planeet te sturen. En als het van hem zelf afhangt, is dat nog maar het begin. In het verleden heeft hij al vaker gezegd dat de mens er alles aan moet doen om een kolonie te stichten op Mars.

"Iedereen wilde hem ontmoeten"

Het blitzbezoek van Aldrin aan Stonehenge laat de lijnen van het Engelse Erfgoed roodgloeiend staan. "Ja Buzz is hier geweest en ja de foto is echt", klinkt het daar.

"Het was een privébezoek voor hem en zijn gezin. We werden ongeveer een week op voorhand ingelicht en iedereen was erg enthousiast om hem te ontmoeten", zegt Jessica Trethowan. "En helemaal op het einde vroeg hij al lachend waar we ergens de buitenaardse wezens verstoppen op onze site."