Colruyt roept diepgevroren kippenbraadworsten terug

Supermarktketen Colruyt haalt diepgevroren kippenbraadworsten van het merk Everyday uit de rekken. Bij een externe controle bij de leverancier is vastgesteld dat er mogelijk salmonella aanwezig is.

De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. Die symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 à 48 uur na de besmetting. De symptomen duren meestal 4 à 7 dagen en de meeste mensen herstellen zonder specifieke behandeling. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen behoren tot de risicogroep. Voor hen kunnen de symptomen zwaarder zijn en hospitalisatie tot gevolg hebben.

Het gaat om Everyday Kippenbraadworsten van ongeveer 20 stuks, met artikelnummer 30423 en lotnummer E103, die in verkoop zijn sinds 11/03/2015 en met houdbaarheidsdatum 29/07/2016.

Colruyt België, Colruyt Luxemburg en Collect & Go vragen hun klanten om dit product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. Het product wordt dan terugbetaald. Intussen werden de worsten in alle winkels uit de rekken gehaald.

Voor meer informatie kunnen de klanten terecht op het nummer 02/363.54.54.