De Lijn Vlaams-Brabant wil 125 chauffeurs en 15 technici aanwerven

De Lijn Vlaams-Brabant wil voor het einde van het jaar 125 nieuwe chauffeurs aanwerven, waarvan de meeste in de stelplaatsen Dilbeek, Grimbergen en Leuven. De vervoersmaatschappij is in die provincie ook op zoek naar 15 bijkomende technici voor onderhoud en herstel van bussen en gebouwen in de verschillende stelplaatsen.

Met het oog op de aanwerving van chauffeurs organiseerde De Lijn in samenwerking met de VDAB en haar Brusselse tegenhanger ACTIRIS in Dilbeek 2 jobdagen. 95 personen kwamen opdagen. Naast informatie over de job en een rondleiding in de stelplaats legden ze ook de eerste selectietesten af. De geslaagden werden uitgenodigd voor de volgende stap in de selectieprocedure. De Lijn plant nog meer dergelijke initiatieven, niet alleen in Dilbeek, maar ook in Grimbergen, Leuven en in de andere provincies.

"Vooral in de regio's Dilbeek en Grimbergen is er een nijpend tekort aan chauffeurs. Dit is niet nieuw, want Vlaams-Brabant heeft een moeilijke arbeidsmarkt. De vraag naar werkkrachten is er groot, maar de werkloosheid laag. De Brusselse regio is voor ons extra moeilijk aanspreekbaar vanwege de taal, maar ook omdat de concurrentie met andere werkgevers groot is", aldus Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant.

Meer inlichtingen over de vacatures zijn te vinden op de website van de openbaarvervoermaatschappij.