Drie gewelddadige handtasdieven opgepakt in Brusselse politiezone

De lokale politie van de zone Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe) heeft drie mannen opgepakt die gewelddadige handtasdiefstallen hebben gepleegd. Het gaat om twee broers van 18 en 19 jaar oud en een 17-jarige jongen. De twee broers werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst terwijl de minderjarige in een gesloten instelling werd geplaatst. Dat meldt de politie Montgomery.

"Begin 2015 vonden verschillende gewelddadige handtasdiefstallen plaats in de zone", zegt commissaris Jacques Bruyninx van de politiezone Montgomery. "De feiten gebeurden telkens nabij een metrostation en de wijze van handelen vertoonde opvallende gelijkenissen."

De onderzoekers van de lokale recherchedienst konden een link leggen tussen de feiten en konden drie daders identificeren. Vandaag werden zeker drie gelijktijdige huiszoekingen uitgevoerd. De drie verdachten werden vervolgens opgepakt in hun woonplaats. Het gaat om twee broers van 18 en 19 jaar, en om een 17-jarige. Tijdens de huiszoekingen werden verschillende bezwarende voorwerpen in beslag genomen.