Financieel topman NMBS keert terug als consultant

Spoorwegmaatschappij NMBS bevestigt dat financieel directeur Michel Allé, die in april met pensioen gaat, nadien nog een jaar aan de slag gaat als consultant. Die opdracht vervangt de verbrekingsvergoeding waarop Allé recht had, klinkt het in een reactie op berichten in de kranten De Tijd en L'Echo.

"Michel Allé heeft een contract van onbepaalde duur, dat hem recht geeft op een verbrekingsvergoeding die overeenkomt met acht maanden loon", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. Die vergoeding werd in overleg omgezet in een contract met een bepaalde duur van twaalf maanden, voegt hij toe. Allé zal in die periode advies geven.

De NMBS geeft geen financiële details vrij, al voegt de woordvoerder toe dat het bedrag "gevoelig lager is dan vermeld in de pers". In de krantenberichten was er sprake van een brutojaarloon van 330.000 euro.