Gesloten jeugdinstelling klaar, nog niet open door geldgebrek

In Wingene in West-Vlaanderen staat al een tijdje een nieuwe gesloten jeugdinstelling leeg, waar plaats is voor 40 minderjarigen. Dat schrijft De Standaard en is bevestigd aan VRT Nieuws. De opening laat op zich wachten omdat er geen geld is voor personeel.

"Het gebouw staat er inderdaad al eventjes, maar was nog niet afgewerkt", zegt Inge Debel van het Agentschap Jongerenwelzijn. Ze heeft het dan onder meer over het automatische deurensysteem dat nog niet klaar was. "Nu is het gebouw instapklaar, maar er moeten nog enkele zaken worden goedgekeurd door de Vlaamse regering. Het personeelsplan hoort daarbij."

De instelling gaat normaal deze zomer open. Er zullen minderjarigen geplaatst worden die in een verontrustende situatie zitten of een misdrijf hebben gepleegd.