Nog geen beslissing over opvolger Kherbache bij Antwerpse SP.A

Er is nog geen beslissing genomen over wie de Antwerpse afdeling van de SP.A in de toekomst gaat leiden. Het partijbestuur heeft gisterenavond vergaderd over de toekomst van de afdeling en wie het meest geschikt is voor de functie van fractieleider in de gemeenteraad en lokaal partijvoorzitter, maar besliste enkel dat beide functies in de toekomst gescheiden worden.

De rol van fractieleider in de gemeenteraad en lokaal partijvoorzitter wordt momenteel ingevuld door Yasmine Kherbache. Na interne strubbelingen gaf zij begin februari aan het fractieleiderschap te willen opgeven.

Het Antwerpse SP.A-bestuur zat gisterenavond over de kwestie samen, maar kwam niet verder dan het goedkeuren van enkele principes rond het lokale partijvoorzitterschap en het fractievoorzitterschap. Zo zullen beide functies in de toekomst gescheiden worden en zal de invulling van de mandaten geen voorafname zijn op de lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Intussen gaat de Antwerpse SP.A-afdeling voort met een al eerder gestarte vernieuwingsoperatie. Op de vergadering zette het partijbestuur het licht op groen voor de "versterking van de partijwerking" die de voorbije maanden onder leiding van Monica De Coninck werd uitgewerkt. Voor de zomervakantie moet het project afgerond zijn en wordt er dus ook duidelijkheid verwacht over wie lokaal partijvoorzitter wordt/blijft en wie de gemeenteraadsfractie zal leiden.