Twaalf jaar cel voor kindermisbruik

Een veertiger uit Anderlues is door de correctionele rechtbank van Charleroi veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. De man is veroordeeld voor het misbruiken van drie minderjarige meisjes, een nichtje en twee gewezen stiefdochters.

Het was de moeder van een van de meisjes die ontdekte dat haar ex-vriend haar dochter misbruikte, vanaf de leeftijd van 6. Toen zij een tiener was, hoorde de moeder een gesprek met haar vriendje waarin ze de gedwongen seksuele betrekkingen uit het verleden erkende.

Aanvankelijk weigerde het meisje te getuigen, maar dan bekende ze talloze keren te zijn misbruikt door haar ex-stiefvader, op ogenblikken dat de moeder afwezig was.

Als gevolg van dit eerste schandaal, werd de dochter van een ex-vriendin eveneens verhoord. Ook zij beschreef een reeks "misselijkmakende scènes", aldus substituut Damien Vervaeren. Hij omschreef de beklaagde als een "pervert en een roofdier" die met manipulatie en valse vriendelijkheid over een periode van 15 jaar de drie meisjes misbruikte. Een slachtoffer van 12 jaar raakte verliefd. Het kind raakte destijds zwanger. Er is echter geen zekerheid dat de zwangerschap het gevolg is van die relatie.

De advocate van de man vroeg de vrijspraak, wegens voordeel van de twijfel. Het parket vorderde 15 jaar celstraf. De rechtbank vond de feiten bewezen en legde 12 jaar effectieve gevangenis op.