Twee verdachten voor verkrachtingen in Hasselt en Diepenbeek gevat

De lokale politie HAZODI (Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek) heeft twee verdachten van verkrachting en diefstal met geweld kunnen oppakken. Beiden werden intussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Dat meldt de politie in een persbericht.

Op vrijdag 13 maart werd in Hasselt een minderjarig meisje verkracht en bestolen. De daders waren twee mannen. De politie kon de volgende dag al een eerste verdachte oppakken. Deze verdachte kon eveneens worden gelinkt aan feiten van verkrachting en diefstal met geweld op een meerderjarige vrouw op zondag 8 maart in Diepenbeek.

Een tweede verdacht werd gisteren opgepakt door de lokale politie Zuid (Brussel). Beide verdachten werden intussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.