Vader Abraham en Frank Boeijen in de prijzen in Nederland

De Nederlandse auteursrechtenvereniging Buma heeft Vader Abraham en Frank Boeijen gelauwerd tijdens het gala van de Buma Awards. De Nederlandse tegenhanger van Sabam schenkt Vader Abraham een carrièreprijs. Frank Boeijen kreeg de onderscheiding voor beste tekstschrijver van het jaar.

De Nederlandse auteursrechtenvereniging Buma heeft dinsdagavond haar jaarlijkse Buma Awards uitgereikt. De 80-jarige Pierre Kartner werd in Hilversum in de bloemen gezet voor zijn volledige carrière.

Pierre Kartner is bekend als Vader Abraham. HIj scoorde een monsterhit met het nummer "Smurf song" en stond in totaal 69 keer op de eerste plaats van de Nederlandse hitparade. Hij componeerde onder meer "Huilen is voor jou te laat" en "Het kleine café aan de haven".

Frank Boeijen werd door Buma uitgeroepen tot de beste songschrijver van het jaar. Hij kreeg de Lennart Nijgh prijs voor beste tekstschrijver.

Tijdens het gala waren er ook onderscheidingen voor onder anderen Dotan (foto), Mr. Probz en radiopresentator Daniël Dekker. Dotan won de prijs voor het meest gekochte, gestreamde en gedraaide Nederlandse nummer in eigen land met zijn "Home".