Witte Huis krijgt brief met mogelijk cyanide in de bus

Het Witte Huis heeft deze week een enveloppe ontvangen waarin mogelijk cyanide stak, zo heeft nieuwszender CNN gemeld. Het incident is opnieuw slecht nieuws voor de Secret Service die de president en zijn gezin moet beschermen.

De postbewakingsdienst van het Witte Huis ontving maandag een enveloppe. Een eerste biologische analyse was negatief, maar een dag later bracht een scheikundige test de vermoedelijke aanwezigheid van cyanide aan het licht, zei woordvoerder Brian Leary van de Secret Service. Het staal is voor validatie van de test naar een andere installatie gestuurd.

Aangezien er een onderzoek loopt, wilde Leary niets meer kwijt, aldus CNN. De man die de brief geopend heeft, zou niet blootgesteld geweest zijn aan het gif.

De laatste tijd heeft een reeks incidenten de reputatie van de Secret Service aangetast.