150e concertseizoen Bozar Music in teken van de stad

"150 years of urban vibes in Brussel" is het thema van het concertseizoen 2015-2016 in de Brusselse Bozar, dat op 19 september van start gaat. De concertzaal Henry Leboeuf krijgt een verbeterde akoestiek, met een 6 cm-dikke isolatielaag en akoestische deuren.

Bozar Music werd in 1865 door componist Adolphe Samuel opgericht als de Concerts Populaires, dat later opging in de Filharmonische Vereniging. "Maar de doelstelling van de Concerts Populaires zijn we nooit uit het oog verloren: muziek met zoveel mogelijk mensen delen", aldus directeur Ulrich Hauschild.

In dit feestjaar staat het programma in het teken van de stad: in de eerste plaats Brussel, maar ook de stad in haar ruimere betekenis.

 

Van Bach tot Balkanbeats

Bozar wil de stad doen daveren met een reeks portretten van muzikanten en tal van evenementen. Zo is er de eerste editie van een nieuw festival over Bach, met Philippe Herreweghe als programmator. Barenboim brengt een recital, dag op dag 60 jaar na zijn eerste concert in Brussel.

Naast een reeks met de laureaten van beroemde internationale pianowedstrijden, komen ook bekende zangers en zangeressen aan bod, onder wie Cecilia Bartoli, Jonas Kaufmann en Philippe Jaroussky.

Aan festivals is er geen gebrek. Naast het Klarafestival zijn er de typisch stedelijke events als Balkan Trafik! en het Brussels Electronic Art Festival.