"Ard Van der Steur wordt nieuwe Nederlandse Justitieminister"

Kamerlid Ard van der Steur van de rechtsliberale regeringspartij VVD wordt de nieuwe Nederlandse minister van Veiligheid en Justitie. Hij volgt de eerder deze maand afgetreden Ivo Opstelten op. Bronnen rond de regering-Rutte bevestigen na berichtgeving door De Telegraaf dat koning Willem-Alexander Van der Steur morgen zal beëdigen.

De 45-jarige Van der Steur zetelt sinds 2010 in de Tweede Kamer voor de VVD van premier Rutte. De geboren Haarlemmer houdt zich in de Kamer bezig met straf- en procesrecht, rechterlijke macht, gevangeniswezen en tbs, reclassering, wapenwetgeving, zware criminaliteit en misdaadslachtoffersbeleid. Ook is hij lid van de enquêtecommissie die het Fyra-debacle onderzoekt.

Gerard Adriaan van der Steur studeerde rechten in Leiden en werkte bij het advocatenkantoor NautaDutilh. Ook was hij parttime docent burgerlijk recht op de Leidse rechtenfaculteit. Zijn politieke leven begon hij als lid van de gemeenteraad van Teylingen. Hij won in 1991 het Nederlands kampioenschap debatteren.