"Coca-Cola aansprakelijk voor zinkchloride in flesje"

De burgerlijke rechtbank stelt Coca-Cola Belgie aansprakelijk voor zinkchloride in een flesje water, waardoor een vrouw uit Diepenbeek inwendige letsels opliep. De frisdrankgigant gaat in beroep tegen de beslissing.

Coca-Cola moet de vrouw een provisie van 4.000 euro betalen en het deskundig onderzoek afwachten dat een dokter zal uitvoeren. De vrouw liep inwendige letsels op na het drinken van het flesje Chaudfontaine-water. Op 17 september wordt de zaak in voortzetting gezet waar de schadebegroting voor de vrouw en haar gezin aan bod zal komen.

Steve Geerdens, de advocaat van de vrouw, liet weten dat zijn cliënte opgelucht reageerde op de uitspraak van de burgerlijke rechtbank.

Coca-Cola gaat in beroep

"Deze beslissing van de burgerlijke rechtbank komt er na een seponering van het strafrechtelijk onderzoek, waaraan Coca-Cola zijn volledige medewerking heeft gegeven, omdat er geen bewuste of onbewuste fout in de productie kon worden vastgesteld", aldus Jeroen Langerock van Coca-Cola. "Wij leven uiteraard sterk mee met wat het slachtoffer is overkomen en hopen van harte dat zij haar herstel kan voortzetten. Daarbij benadrukken we wel graag dat dit geen erkenning van schuld inhoudt. We zullen dan ook in beroep gaan tegen dit vonnis."