"Daders aanslag Tunis droegen explosieven op hun lichaam"

De twee mannen die gisteren een bloedbad hebben aangericht in en rond het Bardo-museum in Tunis droegen explosieven op hun lichaam. Dat heeft de Tunesische president Beji Caïd Essebsi gezegd. Hij houdt vol dat de democratie in zijn land "stevig verankerd" is.

President Beji Caïd Essebsi heeft vanavond een interview aan de Franse zender TF1 gegeven over de aanslag die gisteren in Tunis is gepleegd en die het leven kostte aan 23 mensen.

Zoals bekend zijn de twee daders door de politie doodgeschoten, maar volgens de president hadden ze nog veel meer dood en vernieling kunnen zaaien. "We hebben op hun lichaam vreselijke explosieven gevonden", zei hij. "Gelukkig hebben ze niet de tijd gehad om ze tot ontploffing te brengen. Dankzij de opmerkzaamheid en de snelheid van onze ordediensten is een ware catastrofe vermeden."

"Toeristen kunnen in alle veiligheid blijven komen"

In hetzelfde interview benadrukte de president dat de democratie in Tunesië "stevig verankerd" is. "De installatie van een democratisch systeem is bijna voltooid. Er is geen weg terug." Voor de (Franse) toeristen had hij slechts één boodschap: "Ze kunnen in alle veiligheid blijven komen. We hebben alle nodige maatregelen getroffen."

"Als ze komen, geven ze de Tunesiërs een krachtig signaal. Het toont dat ze solidair met ons zijn. Ze geven ook de terroristen een krachtig signaal, namelijk dat ze blijven komen, zelfs nadat Tunesië forse klappen heeft gekregen. Er is geen angstklimaat."

Staatsradio

De Tunesische veiligheidsdiensten laten intussen niks aan het toeval over. Volgens het Franse persagentschap AFP hebben ze vanavond uit voorzorg de zetel van de staatsradio omsingeld nadat die radio "terroristische dreigementen" had ontvangen.