"Terreurgroep IS verantwoordelijk voor aanslag in Tunis"

De terroristische groepering Islamitische Staat zit achter de bloedige aanslag op het Bardo-museum in Tunis. Dat meldt de BBC op basis van geluidsboodschappen. De Tunesische autoriteiten hebben intussen negen verdachten opgepakt.

Een dag na de aanslag in Tunis waarbij 23 mensen om het leven kwamen, eist IS de verantwoordelijkheid op in geluidsfragmenten die online zijn verschenen. De terreurorganisatie zegt dat de aanval is uitgevoerd door twee "strijders van het kalifaat" en dat nog meer aanslagen zullen volgen.

De machtsbasis van IS ligt in Syrië en Irak, maar de groepering is ook in Libië actief, een buurland van Tunesië. Tal van Tunesiërs zijn naar verluidt naar Libië getrokken om er een training bij extremistische groepen te volgen.

De Tunesische autoriteiten laten intussen weten dat alles samen negen verdachten zijn opgepakt. Het gaat om vier mensen die rechtstreeks aan de aanval zijn gelieerd en om nog eens vijf mensen die hen ondersteuning boden.