Avishai Cohen staat in het najaar in het PSK

Het Hello Jazz Festival viert dit jaar zijn 30e verjaardag met de Israëlische bassist Avishai Cohen als headliner. Hij speelt op 10 december in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Meer namen zijn nog niet bekend, maar het festival belooft "een indrukwekkende mix van absolute wereldsterren en te ontdekken fris talent".
Bruno Bollaert - volume12.net

Het Hello Jazz Festival viert zijn 30e verjaardag, maar voor het eerst onder deze nieuwe naam. Voordien stond het bekend als achtereenvolgens Belga Jazz, Audi Jazz en Skoda Jazz.

De afgelopen jaren stonden de grootste jazznamen op het podium van dit jazzfestival van de herfst. Miles Davis, Chet Baker, Branford & Wynton Marsalis, Herbi Hancock, Nina Simone en Paolo Conte zijn maar enkele namen op de indrukwekkende lijst.

Avishai Cohen, de headliner van de komende editie, komt met zijn trio en zal zijn nieuwe album "From darkness" voorstellen.

Avishai Cohen stond afgelopen vrijdag in De Roma in Antwerpen en kwam voordien ook naar "Reyers Laat":