Belg bij de dodelijke slachtoffers in Tunis

Bij de aanslag in Tunesië van gisteren is ook een Belg om het leven gekomen. Dat zegt Buitenlandse Zaken. Het zou om de echtgenote gaan van een andere landgenoot die een kogel in de knie kreeg. De dodentol van de aanslag is inmiddels opgelopen tot 23.

Dan toch is een Belgische toerist om het leven gekomen bij de aanslag in Tunis gisteren. Het zou om de echtgenote gaan van een andere landgenoot die een kogel in de knie kreeg. Volgens het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het om een 61-jarige vrouw uit de provincie Antwerpen. Het koppel was op cruise en de bemanning merkte op dat ze niet aan boord gegaan waren 's avonds.

De gewonde echtgenoot zou niet in levensgevaar verkeren. "De man heeft in het ziekenhuis een operatie ondergaan", zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). "Na een eerste identificatie van zijn overleden echtgenote door de ambassade, heeft de man haar ook zelf geïdentificeerd."

Intussen is de dodentol van de aanslag opgelopen tot 23. Er zouden niet 17, maar wel 20 buitenlandse toeristen omgekomen zijn en drie in plaats van twee Tunesiërs. Zo zouden vanmorgen nog twee overleden Spanjaarden zijn teruggevonden. Ze hadden zich achter een bureau in het museum verstopt.

De reisorganisaties zijn erg op hun hoede voor wat zich afspeelt in Tunesië. Maar ze drukken toeristen wel op het hart dat ze geen gevaar lopen. Die verblijven namelijk in de resorts in het zuiden van het land. Uitstappen naar Tunis worden wel geschrapt.

Het reisadvies voor Tunesië blijft voorlopig ongewijzigd. Volgens Reynders is er geen reden om Belgen af te raden naar Tunesië te reizen.