Belgische fotograaf zet slachtoffers zuuraanvallen in het voetlicht

Een Indiase organisatie die strijdt tegen zuuraanvallen heeft samen met een Belgische fotograaf een kalender gemaakt om aandacht te wekken voor de criminele praktijk die talloze vrouwen voor het leven verminkt. Het zijn slachtoffers zelf die de pagina's van de kalender sieren.

Chhanv is een Indiase organisatie die zich inzet voor slachtoffers van zuuraanvallen en die sinds lang tegen de gruwelijke praktijk ten strijde trekt met campagnes onder de noemer "Stop Acid Attacks".

Samen met de Belgische fotograaf Pascal Manaerts heeft Chhanv een kalender gemaakt om wereldwijd aandacht te wekken voor het fenomeen dat vooral vrouwen treft. Manaerts reisde daarvoor door India en zette enkele slachtoffers voor zijn camera. Ondanks hun verminkingen, bewijzen de vrouwen zo dat de zuuraanval hen niet heeft kleingekregen en dat ze vol vertrouwen in het leven staan. De kalender is sinds kort online verkrijgbaar.